Filters
Preferences
Zoek

Geschiedenis Kwaliteitsslagerij Kristof

1978

Michel en Hilde (ouders Kristof) hebben eindelijk hun droom gevonden. In Ertvelde  kunnen ze er een klein winkeltje huren van Margriet Steyaert . Ze begonnen met beperkte middelen en ze konden van start gaan.

1980

Michel begint zijn eigen koeien vet te mesten. Na vijf jaar heeft hij een veestapel van 90 runderen. Zo werd de boerderij uitgebreid.

1992

Kristof gaat studeren voor slager – traiteur. Hij volgt ook een zevende specialisatiejaar traiteur.

1996

Michel en Hilde veranderen de winkel; hij wordt verdubbeld van oppervlakte. Ook komt de werkplaats net achter de winkel. Dit was een serieuze sprong vooruit, ze werken op dit moment met drie medewerkers.

1997

Kristof studeert af in Brugge “Ter Groene Poorte”. Hij begint te werken bij Renmans te Eke gedurende tien maanden. Er kwam een plaats vrij bij slagerij Vandevelde in Evergem waar hij bijna twee jaar gewerkt heeft en zeer veel bijgeleerd. Hij vond het belangrijk om eerst elders wat ervaring op te doen. Er wordt ten slotte overal op een andere manier gewerkt.

2000

Ondertussen werd het steeds drukker in de ouderlijke slagerij en begon hij voltijds thuis bij zijn ouders te werken.

2005

Kristof neemt de zaak over van Hilde en Michel. Er worden in maart een paar kleine veranderingen gedaan. “Slagerij Kristof” is geboren. Zijn ouders blijven er meehelpen.

2012

Grote verandering van de winkel: bijna alles gaat plat en er wordt een grotere winkel met ruime werkplaatsen voorzien. Alles is perfect in orde voor de voedselveiligheid. Er komt een meeneemtoonbank voor warme gerechten wat ons zeer veel werk bezorgd, maar nog meer voldoening.. Ondertussen hebben we tien medewerkers en een schitterende groep.

ertv.,dorpstr.westk.kl