Filters
Preferences
Zoek

Ons rundsvlees

Michel stopt begin januari 2015 met het vetmesten van runderen. Nu kopen we onze runderen bij een vaste boer zodat we altijd zeker zijn van de kwaliteit waardoor er absolute zekerheid is dat ons vlees geen groeihormonen bevat. De controles in de slachthuizen zijn trouwens zo streng zodat deze tweede controle bevestigd dat alles clean is.

Ons rund wordt nog altijd zorgvuldig uitgezocht bij de boer door Michel, een pluspunt met al zijn ervaring in de stiel. We verwerken enkel jonge vrouwelijke dieren van het wit-blauwe ras. Dit geeft nog altijd de beste kwaliteit en smaak. We nemen enkel jonge dieren die één of twee keer hebben gekalfd, dan komt dit vlees het beste tot zijn recht.

Na een goede verzorging en de juiste voeders is het dier na een paar maanden rijp zoals wij zeggen, ze is klaar om te slachten. Nu is het vlees gemarbreerd, dit wil zeggen dat er kleine laagjes vet tussen de spierlagen zitten en dit hebben we nodig om een goede smaak te krijgen. Dit komt ook de malsheid ten goede.

DSC_0119